Free shipping on orders over 35€

Shopping Cart

Your cart is empty

Continue Shopping


Ντους, ευκαιρία για αυτοφροντίδα

by Apeiranthos natural skincare |

Είχες μία δύσκολη ημέρα? Τί καλύτερο από ένα χαλαρωτικό ντους λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Μπορείς να αφιερώσεις λίγα λεπτά στον εαυτό σου, απομακρύνοντας το άγχος και την ένταση της ημέρας.

Όλοι έχουμε τις συνήθειές μας όσον αφορά τον τρόπο και τη συχνότητα που κάνουμε μπάνιο, αλλά ορισμένες συνήθειες είναι πιο ωφέλιμες από άλλες. Το ντους δεν έχει να κάνει μόνο με την προσωπική υγιεινή, αλλά και με τον καθαρισμό της επιδερμίδας και του σώματος.

Πώς θα βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να ανανεωθεί?


“Μερικοί το προτιμούν καυτό”

Το καυτό ντους, αν και οι περισσότεροι το προτιμούμε, καθώς μας προσφέρει τη μέγιστη αίσθηση χαλάρωσης, παρόλ’ αυτά αφαιρεί από την επιδερμίδα τα φυσικά της έλαια, τα οποία της είναι απαραίτητα καθώς την προστατεύουν και τη βοηθούν να διατηρείται ενυδατωμένη. Ιδανική επιλογή αποτελεί το ελαφρώς ζεστό νερό καθώς δε στεγνώνει την επιδερμίδα.


Δεν είναι και για χόρταση

Πέρα από τη θερμοκρασία του νερού, θα πρέπει να έχουμε στο νου μας και το χρόνο που περνάμε στο μπάνιο. Η μεγάλη διάρκεια κάτω από το νερό θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα που θα είχε το καυτό νερό, θα αφαιρέσει από την επιδερμίδα τα απαραίτητα για εκείνη φυσικά έλαια. Γι’ αυτό με μέτρο την απόλαυση του νερού!


Το σφουγγάρι και οι πετσέτες μας χρειάζονται φροντίδα

Ας μη μας ξεγελά το γεγονός ότι το σφουγγάρι μας χρειάζεται πλύσιμο, καθώς είναι γεμάτο πόρους όπου συσσωρεύεται το σαπούνι και δημιουργεί βακτήρια. Το σφουγγάρι δε στεγνώνει σχεδόν ποτέ εντελώς, επομένως μπορεί να φιλοξενήσει βακτήρια και μύκητες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μολύνσεις της επιδερμίδας.

Για να φροντίσεις σωστά το σφουγγάρι σου, ξέπλυνέ το καλά μετά από κάθε χρήση, στράγγιξέ το και κρέμασέ το σε μέρος χωρίς υγρασία, όχι στη ντουζιέρα, ώστε να στεγνώσει.

Το ίδιο ισχύει και για την πετσέτα που θα χρησιμοποιήσεις μετά το μπάνιο. Αν και μια πετσέτα μπορεί να φαίνεται καθαρή στην όψη, σκέψου ότι και αυτή μπορεί να φιλοξενήσει βακτήρια εάν παραμείνει βρεγμένη για πολύ ώρα. Πλύνε την πετσέτα κάθε 3 έως 5 χρήσεις και κρεμάστε τη μετά από κάθε ντους ώστε να στεγνώσει.


Το αφρόλουτρο δεν είναι για το πρόσωπο

Ορισμένες φορές, για χάριν ευκολίας χρησιμοποιείς το αφρόλουτρό σου και για το πρόσωπό σου. Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί ιδανική επιλογή, καθώς μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα του προσώπου σου, με αποτέλεσμα να αφαιρέσει τα απαραίτητα φυσικά της έλαια. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις για το πρόσωπο ένα κατάλληλο σαπούνι. Μπορείς να δοκιμάσεις το σαπούνι Detox soap, που είναι κατάλληλο για πρόσωπο και σώμα. Περιέχει ενεργό άνθρακα και τεϊόδενδρο, τα οποία καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα.


Ξέπλυνε καλά

Μετά το αφρόλουτρο, ήρθε η ώρα να ξεπλυθείς. Είναι σημαντικό να αφαιρέσεις όλα τα ίχνη σαπουνιού πριν βγεις από το ντους, ώστε να μην παραμείνουν και στεγνώσουν πάνω στην επιδερμίδα σου. Δοκίμασε με χλιαρό ή ακόμη και κρύο νερό το τελευταίο ξέβγαλμα ώστε να ενισχυθεί η ροή του αίματος και θα νιώσεις μια αίσθηση αναζωογόνησης καθώς βγαίνεις από το ντους.


Ενυδάτωση, το σημαντικότερο βήμα

Το μυστικό για καλύτερη ενυδάτωση είναι να μη σκουπίσεις το σώμα σου τελείως μετά το μπάνιο, αλλά να εφαρμόσεις το αγαπημένο σου Body oil, ενώ η επιδερμίδα σου είναι ακόμα υγρή. Η εφαρμογή λαδιού σώματος σε ελαφρώς βρεγμένη επιδερμίδα βοηθάει ώστε να “σφραγίσει” την υγρασία, διατηρώντας την επιδερμίδα ενυδατωμένη.

Το Body oil, με έλαιο ιπποφαούς και δαμάσκηνο, τα οποία είναι πλούσια σε Ω3, 6, 9 λιπαρά οξέα, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, δρα κατά της ερυθρότητας και ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα. Το ελαφρύ βοτανικό του άρωμα, χάρη στο μάραθο, το κυπαρίσσι και το λεμονόχορτο, σε χαλαρώνει και σε τονώνει ταυτόχρονα.

Οι 6 παραπάνω υγιεινές συνήθειες μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου καθαρή και υγιή.

Comments (0)

Leave a comment