Free shipping on orders over 35€

Shopping Cart

Your cart is empty

Continue Shopping


4 χειμωνιάτικα tips που πρέπει να γνωρίζεις

by Apeiranthos natural skincare |

Μία ενυδατωμένη επιδερμίδα, είναι μία υγιής επιδερμίδα. Tους χειμερινούς μήνες η υγρασία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να τείνει να ξηραίνει και κατ’ επέκταση ερεθίζεται εύκολα. Η θαμπή επιδερμίδα αποτελεί σημάδι έλλειψης υγρασίας και φλεγμονής, καθώς έχει χάσει τα απαραίτητα έλαια ώστε να διατηρείται υγιής. Η Apeiranthos natural skincare σου δίνει 4 tips για τη διατήρηση της φωτεινότητας της επιδερμίδας.

1. Χρησιμοποίησε καθημερινά αντιηλιακό

Μη σε ξεγελάει, ο ήλιος βρίσκεται πάντοτε εκεί. Ας γκρεμίσουμε ένα μύθο; αντιηλιακό δε χρησιμοποιούμε μόνο το καλοκαίρι. Η επιδερμίδα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στο φως του ήλιου και χρειάζεται την προστασία που προσφέρει ένα αντιηλιακό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμη και στο χιόνι, όταν οι υπεριώδες ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται  στην επιφάνειά του. Το χειμώνα επίλεξε ένα πλούσιο, κρεμώδες αντιηλιακό, με ενυδατικά συστατικά για πρόσθετη υγρασία.

2. Δώσε μεγαλύτερη έμφαση στον καθαρισμό

Ένα κοινό λάθος στην περιποίηση της επιδερμίδας το χειμώνα, είναι ο καθαρισμός με ένα σκληρό καθαριστικό. Στόχος ενός καθαριστικού προσώπου είναι η αφαίρεση των ρύπων, του make up και του αντιηλιακού, χωρίς όμως να αφαιρούνται τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας. Ιδανική επιλογή στην περίπτωση αυτή αποτελεί ο διπλός καθαρισμός. Ξεκίνα με ένα έλαιο καθαρισμού, όπως είναι το Cleansing oil, το οποίο επαναφέρει το λιπιδικό φραγμό.

3. Μην ξεχνάς την απολέπιση

Όσο πιο κρύος είναι ο καιρός, τόσο η επιδερμίδα δυσκολεύεται τα αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα. Χρησιμοποίησε τη Green clay mask ή τη Flower powder mask για βαθύ καθαρισμό ή απολέπιση, ώστε τα συστατικά των ενυδατικών προϊόντων να εισχωρήσουν βαθύτερα και να είναι πιο αποτελεσματικά. Πρόσεξε όμως να μην υπερβάλλεις στην απολέπιση, καθώς αυτό μπορεί να ξηράνει ή να ερεθίσει την επιδερμίδα σου.

4. Χρησιμοποίησε έλαιο προσώπου

Το Facial oil δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ στην επιδερμίδα, συγκρατώντας την υγρασία της επιδερμίδας, η οποία ενισχύεται χρησιμοποιώντας πριν το Orange toning mist. To έλαιο προσώπου έχει τεράστια μαλακτικά οφέλη λόγω των υψηλών επιπέδων λιπαρών οξέων και προστατεύει από το οξειδωτικό στρες.

Comments (0)

Leave a comment