Free shipping on orders over 35€

Shopping Cart

Your cart is empty

Continue Shopping


Facial masks + Yoga = Magic

by Apeiranthos natural skincare |

Όλο και περισσότερος κόσμος στις μέρες προτιμάει τις ασκήσεις τις γιόγκα για να διώξει το άγχος και να χαλαρώσει έπειτα από μία ημέρα γεμάτη στρες. Εσύ το έχεις δοκιμάσει? Αν ναι, τότε έχω να σου προτείνω ένα μοναδικό συνδυασμό, ταυτόχρονης χαλάρωσης και περιποίησης. Αν όχι, καιρός να αρχίσεις.

Δοκίμασε να βάλεις μία μάσκα προσώπου, κάνοντας μία στάση της γιόγκα και ενίσχυσε τη λάμψη σου, από μέσα προς τα έξω. Φόρεσε άνετα ρούχα, φρόντισε να πιάσεις τα μαλλιά πίσω ώστε να μη σε ενοχλούν, άναψε ένα αρωματικό κερί, βάλε χαλαρωτική μουσική και επίλεξε την αγαπημένη σου μάσκα προσώπου.

Βάλε τη μάσκα σε καθαρή επιδερμίδα, απέφυγε τα μάτια και τα χείλη, αλλά πρόσεξε να μη χαλαρώσεις τόσο ώστε να αφήσεις τη μάσκα περισσότερο απ’ ό,τι χρειάζεται.

Baobab mask + Στάση λωτού (Παντμασάνα) = Λάμψη

Κάθισε με την πλάτη όρθια, τις γάμπες τεντωμένες μπροστά και τα μπράτσα χαλαρωμένα. Λύγισε αργά το δεξί πόδι πάνω στον αριστερό μηρό. Έπειτα λύγισε το αριστερό πόδι τοποθετώντας την αριστερή γάμπα πάνω στο δεξί μηρό. Πλησίασε τις πτέρνες όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σώμα και στρέψε τα πέλματα των ποδιών προς τα πάνω. Τη στάση την αντιμετωπίζουμε σταδιακά μέχρι οι αρθρώσεις να είναι επαρκώς χαλαρωμένες. Αν είστε αρχάρια, μπορείτε να λυγίσετε μόνο το ένα πόδι, σε μισό λωτό, και με τον καιρό θα φθάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Παραμείνετε ακίνητοι και χαλαροί για 8 λεπτά. Η στάση του λωτού προσφέρει διανοητική γαλήνη, διευρυμένη αναπνοή, χαλάρωση των εσωτερικών οργάνων, κυρίως του πεπτικού συστήματος, ενώ σε συνδυασμό με τη Baobab mask αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο, ενισχύεται η κυτταρική ανανέωση της επιδερμίδας και μειώνεται το στρες.

Pink clay mask + Στάση θεού των ψαριών (Άρντα Ματσυεντρασάνα) = Καθαρισμός

Κάθισε με την πλάτη όρθια, τα πόδια ενωμένα και τεντωμένα μπροστά, ενώ τα χέρια ακουμπούν στο έδαφος. Λύγισε το δεξί πόδι, ακουμπώντας τον αστράγαλο πλάι στο αριστερό γόνατο. Φέρε το αριστερό μπράτσο έξω από το δεξί λυγισμένο γόνατο, μέχρι να αγγίξεις το έδαφος. Το κεφάλι στρέφει προς τα δεξιά κρατώντας το δεξιό ώμο όσο το δυνατόν πιο πίσω. Χαλαρώστε κρατώντας τη στάση και αναπνεύστε αργά. Έπειτα από 4 λεπτά, επανέλαβε από την άλλη πλευρά για ακόμη 4 λεπτά. Μία από τις καλύτερες ασκήσεις για τη στροφή της σπονδυλικής στήλης, επηρεάζει θετικά τα ραχιαία νεύρα, το πεπτικό σύστημα, το συκώτι, το πάγκρεας και την οσφυϊκή χώρα. Σε συνδυασμό με την Pink clay mask ενισχύεται ο καθαρισμός της επιδερμίδας από μέσα προς τα έξω.

Green clay mask + Στάση του πολεμιστή (Βιραμπαντρασάνα) = Αποτοξίνωση

Στάσου όρθια, με τα πόδια σε μεγάλη διάσταση, το δεξί πέλμα στρέφει προς τα έξω λυγίζοντας το δεξί πόδι μέχρι ο γοφός να γίνει παράλληλος με το έδαφος, ενώ το αριστερό πόδι τεντώνει. Σήκωσε τα χέρια ψηλά. Μείνε στη θέση και προσπάθησε να χαλαρώσεις. Έπειτα από 4 λεπτά, επανέλαβε λυγίζοντας το αριστερό πόδι για άλλα 4 λεπτά. Η στάση πήρε το όνομά της από ένα μυθικό πολεμιστή και ενισχύει τους μύες των ποδιών, την οσφυϊκή χώρα και αποτοξινώνει τα όργανα της κοιλιακής χώρας. Βελτιώνει τη σβελτάδα και τη σθεναρότητα, ενώ βάζοντας τη Green clay mask επεκτείνεται η αποτοξίνωση και στο πρόσωπο. Η μάσκα καθαρίζει την επιδερμίδα και της παρέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. 

Οι παραπάνω συμβουλές φτιάχτηκαν για εσένα. Νιώσε ελεύθερη και κάνε το δικό σου συνδυασμό. 

Μην πιέζεσαι, το σώμα χρειάζεται το χρόνο του να προσαρμοστεί σε μία στάση. Το ίδιο συμβαίνει και με την επιδερμίδα. Πάρε το χρόνο σου και επίλεξε τη μάσκα που σου ταιριάζει. 

Τελειώνοντας, ξέπλυνε τη μάσκα με άφθονο νερό, σκούπισε ελαφρά με καθαρή πετσέτα και συνέχισε με το Orange toning mist και το Facial oil.

 

Illustrations by inkKA

Comments (0)

Leave a comment