Free shipping on orders over 35€

Shopping Cart

Your cart is empty

Continue Shopping


"Το μήλο στο έδαφος"

by Apeiranthos natural skincare |

Αυτό σημαίνει χαμομήλι, απ’ το χάμω και μήλο. Ήταν το αγαπημένο βότανο της προγιαγιάς μου. Το μάζευε η ίδια από τα λιβάδια της Κασσανδρείας στη Χαλκιδική, τα αποξήραινε και τα χρησιμοποιούσε ως ρόφημα ή βάμμα. Ήταν εκείνη που μου μετέδωσε την αγάπη για τη φύση και τα βότανα, και ήταν και η αρχή της ιδέας της εταιρείας Apeiranthos.

Το χαμομήλι είναι ένα βότανο που έχει μεγάλη ιστορία ως «φάρμακο» και είναι ευρέως γνωστό για τις καθαριστικές του και τις ηρεμιστικές του ιδιότητες. Σε μια εποχή ακριβών φαρμακευτικών προϊόντων και χημικά παρασκευασμένων φαρμάκων, συνήθως ξεχνάμε ότι η φύση είναι ο καλύτερος γιατρός.

Η χρήση του βοτάνου μπορεί να γίνει ως ρόφημα ή βάμμα για να μας ηρεμήσει, να διώξει τα νεύρα και το άγχος, να καταπραΰνει τις μυϊκές κράμπες, να μειώσει την εσωτερική φλεγμονή. Όταν εφαρμόζεται επιδερμικά, οι αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του χαμομηλιού το καθιστούν ένα υπέροχο βάλσαμο για την επούλωση πληγών, καθώς και για τη μείωση πρησμένων και πονεμένων αρθρώσεων. Μια απλή εισπνοή αιθέριου ελαίου χαμομηλιού μπορεί να είναι θεραπευτική και ιδιαίτερα ηρεμιστική για τα παιδιά.

Ως Apeiranthos αγαπάμε ιδιαίτερα το χαμομήλι ως συστατικό για τη φροντίδα της επιδερμίδας. Χρησιμοποιούμε αιθέριο έλαιο μπλε χαμομηλιού στο Hydrating facial oil ώστε να μειωθεί η ερυθρότητα της επιδερμίδας. Φτιαγμένο με τρυφερότητα ενυδατώνει την επιδερμίδα σας και βελτιώνει ορατά την υγεία και την όψη της. Ως έλαιο αποτελεί την τέλεια προσθήκη στην Chamomile & calendula cream, καταπραΰνοντας τους ερεθισμούς και την ερυθρότητα σε ένα πλούσιο βάλσαμο, κατάλληλο για όλη την οικογένεια. Η σκόνη χαμομηλιού αποτελεί απαραίτητο συστατικό στη Flower powder mask που σε συνδυασμό με την κίτρινη άργιλο και το κυνόροδο παρέχουν στην επιδερμίδα όλα τα απαραίτητα στοιχεία που προσφέρει η φύση. Στo Hydrating body & face mist χρησιμοποιείται ανθόνερο χαμομηλιού που ανακουφίζει την ερεθισμένη επιδερμίδα, σε ένα ιδανικό mist για την παραλία, προσφέροντάς σας ένα επιπλέον πλεονέκτημα δροσιάς και ηρεμίας ώστε να κυλήσει η μέρα σας πιο ευχάριστα.

Chamomile photo by cottonbro

Comments (0)

Leave a comment